Lakossági útépítés blog

Aszfaltozás magánszemélyeknek 30 nap alatt vagy még gyorsabban.

Rólunk mondták

"...Sokszori próbálkozásom ellenére nem sikerült eredményt elérnem az Önkormányzatnál. Mikor már kezdtem azt hinni, hogy soha nem lesz az utcánkban útépítés, akkor találtam Önökre és három hónap leforgása alatt elintéztek mindent.

Hálás köszönettel:

Nagy Zsolt

Jelentkezés az "Útépítés önerő nélkül" programra


„Nem tudom mások hogy vannak vele, de nekem a legnagyobb gondot az jelentette, hogy minden fontos üzleti találkozó előtt rohannom kellett az autómosóba. Mióta leaszfaltozták az utcánkat sokkal ritkábban kell időt szakítanom a mosásra, és mindig időben ott vagyok a tárgyalásokon."

KÖSZÖNÖM

Kudela János

Szentendre

Jelentkezés az "Útépítés önerő nélkül" programra


„Végre!

Végre valaki emberi nyelven ír a föld utakon élők problémáiról. Azért iratkoztam fel a az útépítés programra , mert elegem van abból, hogy esőben megközelíthetetlen az ingatlanom. Kíváncsian várom a fejleményeket" „

Bosnyák Gyula

Dunaharaszti

Jelentkezés az "Útépítés önerő nélkül" programra

Friss topikok

Archívum

Szentendrén ismét győzött a lakosság, mi pedig tettük a dolgunkat...

2008.10.26. 20:52 | Varga Emil | 5 komment

Címkék: útépítés lakossági pályázati szentendrén forrásból önerőből

 

Örömmel jelentem; Szentendrén egy újabb útszakasz épült...

 

Holnap ünnepélyesen is átadjuk a lakosságnak azt a frissen épített aszfalt utat, melyre az építéshez szükséges forrás 50%-át a Szentendrei Önkormányzat által kiírt pályázaton nyertük el az utcának.

A szóban forgó utca megépítésének kapcsán a legnagyobb tanulság számomra az volt, hogy végtelenül igaz az a gondolat, miszerint merj nagyot álmodni. Amikor megkerestek bennünket az utca lakóinak képviselői, alig volt ötven százalékos az utcában lakók útépítési hajlandósága.

Ilyen volt az utca, mielőtt megismertek minket a szentendrei Török Ignác utca lakói...
 
 

Az első beszélgetés alkalmával világossá vált számomra, hogy ebben az utcában tudunk majd segíteni az útépítésben, ugyanis egy végtelenül elszánt hölggyel volt szerencsém beszélni. Szeretem, amikor az ügyféljelölt nem azt keresi hogyan nem lehet megoldani a feladatot és ki a hibás azért, mert még mindig földút van az utcában.

Az első lakossági fórumra Veres Zoltán kollégámmal látogattam el (www.hiteltolmacs.hu), ahol megismerhették az érdeklődők az útépítéssel járó előnyöket és hátrányokat is. Tényleg, gondoltad volna, hogy hátránya is van az útépítésnek? Erre még visszatérek a bejegyzés végén.

Tájékozódhattak az államilag támogatott kamatozású finanszírozási lehetőségről is az érdeklődők. A pályázati határidő közelsége miatt összesen három napunk maradt, eldöntsük indulhat-e az utca a pályázaton, ahol alkalmassági feltétel volt az is, hogy a szükséges forrás 50%-át a lakóknak önerő formájában be kell ígérniük.

Három napunk maradt és ilyen rövid idő alatt -nem tagadom- mázlista módon sikerült 90%-ra feltornásznunk az utcában élő rendkívül igényes polgárok útépítési hajlandóságát, így a pályázaton elindítottuk az utcát, melyen végül sikeresen megnyertük az útépítés költségének 50%-át.

Köszönet jár az utca két rendkívül aktív lakójának közreműködéséért, és az utcában élő összes családnak a maradéktalan lojalitásáért, amit az útépítés folyamán tanúsítottak irányunkba. Őszintén mondom, mindvégig öröm volt a szentendrei Török Ignác utca lakóival együtt dolgozni.

Ilyen lett a régi rozoga utcácska burkolata. Tényleg, a Tiéd mikor lesz végre leaszfaltozva???

Mint említettem vannak ám negatív hozadékai is az útépítésnek. Érdekelne, hogy szerinted milyen hátrányt jelent egy aszfaltozott útszakasz a földúthoz képest? Kíváncsian várom, hogy vajon tudod-e a helyes választ?

 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszfaltut.blog.hu/api/trackback/id/tr1733272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borsodi Chevis Dundi · http://www.chevroletmiskolc.hu/blog/ 2008.10.26. 22:10:11

Jó látni, hogy vannak pozitív megmozdulások is ebben az országban. Remélem ebben a nehéz időkben sokan fogják a segítségeteket kérni. Sok földes út van még hazánkban, amelyen mindennap közlekednek az emberek.

Mező Imre 2008.10.27. 02:33:05

"Mint említettem vannak ám negatív hozadékai is az útépítésnek. Érdekelne, hogy szerinted milyen hátrányt jelent egy aszfaltozott útszakasz a földúthoz képest?"
Biztos ez is fontos, de én inkább az előnyeit emelném ki. Az, hogy kultúrátlan néz ki az utca az esztétikai élmény is, de az, hogy
- ha elmegy az autó nem kell a port szívni
- a növényeknek nem életmentő az eső, hogy lemossa levelükről a vastagon ráragadt port
- ugyanígy a lakásban is
- autóval nem kell a gödröket kerülgetni
- eső után nem lesz ablakig sáros az autó
és nem utolsó sorban gyalog közlekedve is tiszte úton mehet haza az ember.
Hátrány? a száguldozók az előre megtervezett fekvőrendőrökkel talán megszüntethetők.

Varga Emil · http://aszfaltut.hu 2008.10.27. 08:16:51

Imre és Dundi, jókat írtok, köszönöm.

Valóban sokkal több előnye van az útépítésnek, mint hátránya. Ilyen előny például az ingatlan értéknövekedése is, amire sokan nem gondolnak, pedig eladásnál sokat számít, hogy aszfaltozott utcában, vagy saras utcában található az ingatlan.

A száguldozás valóban az egyik probléma, amit aszfaltozás után tapasztalnak a lakók, azonban ezt mint Te is mondod Imre, kezelni lehet forgalomcsillapító küszöbökkel.

Van azonban egy olyan velejárója is az útépítésnek, ami ellen nem lehet védekezni.

Tudod mi az?

Borsodi Chevis Dundi · http://www.chevroletmiskolc.hu/blog/ 2008.10.30. 00:07:18

Hali!

Engem érdekel, hogy mi az?

Csak nem a sok Chevrolet ami az szép aszfaltos uton közlekedik? :)))


Üdv: Dundi

Varga Emil · http://aszfaltut.hu 2008.10.31. 08:14:20

Dundi, majdnem...

Az útépítésnek két "negatív" hozadéka van, az egyik a gyorshajtók, amely ellen lehet védekezni. A másik változás, amit tudomásul kell venni, hogy a frissen épült aszfaltúton megnövekedik a forgalom, ugyanis a szomszédos utcák lakói is előszeretettel kezdik el használni.

Tapasztalatból mondom, hogy még így is nagyon örülnek útjuknak az új aszfalt tulajdonosok egyébként :).

süti beállítások módosítása