Lakossági útépítés blog

Aszfaltozás magánszemélyeknek 30 nap alatt vagy még gyorsabban.

Rólunk mondták

"...Sokszori próbálkozásom ellenére nem sikerült eredményt elérnem az Önkormányzatnál. Mikor már kezdtem azt hinni, hogy soha nem lesz az utcánkban útépítés, akkor találtam Önökre és három hónap leforgása alatt elintéztek mindent.

Hálás köszönettel:

Nagy Zsolt

Jelentkezés az "Útépítés önerő nélkül" programra


„Nem tudom mások hogy vannak vele, de nekem a legnagyobb gondot az jelentette, hogy minden fontos üzleti találkozó előtt rohannom kellett az autómosóba. Mióta leaszfaltozták az utcánkat sokkal ritkábban kell időt szakítanom a mosásra, és mindig időben ott vagyok a tárgyalásokon."

KÖSZÖNÖM

Kudela János

Szentendre

Jelentkezés az "Útépítés önerő nélkül" programra


„Végre!

Végre valaki emberi nyelven ír a föld utakon élők problémáiról. Azért iratkoztam fel a az útépítés programra , mert elegem van abból, hogy esőben megközelíthetetlen az ingatlanom. Kíváncsian várom a fejleményeket" „

Bosnyák Gyula

Dunaharaszti

Jelentkezés az "Útépítés önerő nélkül" programra

Friss topikok

Archívum

Lakossági útépítés Szentendrén (part II.)

2008.10.29. 22:45 | Varga Emil | 2 komment

Címkék: útépítés lakossági aszfaltozás szentendrén ünnepélyes útátadás

Sikerrecept földúton élőknek és egy kis statisztika…

Bevallom, amikor megkeresett a Török Ignác utca egyik legaktívabb lakója azzal, hogy szeretnének utat építeni az utcájukba, még aznap meglátogattam a lakásán. Erre két nyomós okom is volt:

Nyomós ok 1: Tudtam, hogy alig több, mint egy hét áll rendelkezésünkre a pályázaton való indulásra, ahonnan végül is a fél utca megépítésére elegendő forrást sikerült felmarkolnunk,

Nyomós ok 2: Éppen a környéken építettünk egy szintén lakossági összefogással finanszírozott utcát, ahol bejárást tartottam, tehát öt percre voltam a Török Ignác utcától.

A szerencsés véletlenek összjátékának és a lakossági összefogásnak köszönhetően azonnal elindultunk a siker felé vezető úton. Pár nappal az első találkozás után tartottunk egy lakossági fórumot, ahol tájékoztattuk az érdeklődő családokat egyebek között az államilag támogatott kamatozású finanszírozási lehetőségekről is. Amikor megérkeztünk, az utca lakóinak 53%-a értett egyet az útépítéssel olyan formán, hogy anyagi részt is vállalna benne.

A pályázat beadási határidejének rövidsége miatt három napunk maradt eldönteni, hogy indítjuk-e az utcát a megmérettetésen. Ehhez nagyobb részvételi arányra, magasabb útépítési hajlandóságra volt szükségünk nekünk és az utca aktív lakóinak egyaránt.

Hadd dicsekedjek kicsit, ugyanis ilyen rövid idő alatt sikerült feltornásznunk az útépítésben együttműködő családok részvételi arányát 88%-ra, ami közel 70%-os növekedést jelent az eredeti állapothoz képest. (Ennyit még gazdasági válság idején sem képesek az OTP részvények esni három nap alatt… )

Legalább ilyen fontos volt az is, hogy a résztvevők közül mindenki aláírta a részvételi nyilatkozatát, így nekünk nem maradt más hátra, mint elnyerni a pályázati forrást az utca lakóinak, hogy elindulhasson végre az évtizedek óta hőn áhított útépítés az utcában.

Biztosan Te is ismered azt a kellemesen bizsergető érzést, amikor valamire nagyon régóta vágysz, egy hifire, autóra vagy házra és hirtelen egy csapásra elérhető közelségbe kerül mindaz, amiről évek óta álmodtál. Ezt érezhették az utca lakói is, amikor megtudták, hogy cégünkkel karöltve minden akadályt sikerült elgördíteniük végre az útépítés elől, és hamarosan egy régóta dédelgetett álom válik majd valósággá.

Amikor az álom valósággá válik…

2008. október 27.-én hétfőn ünnepélyesen is átadtuk a lakosságnak a szentendrei Török Ignác utcát. Már délután nagy volt a készülődés, és érezhetően az útépítés még jobban összekovácsolta az utca lakóit.  Amikor megérkeztünk, még javában csinosítgatta mindenki a saját portáját, hogy az utca a legszebb pompájában tündökölhessen, mire megkezdődik az ünnepelés, amit a lakókkal közösen szerveztünk.

A rendezvényen jelen volt Dr. Dietz Ferenc polgármester is, aki gratulált a lakóknak az összefogásért és elmondta, hogy Szentendre város 2008.-ban 80 millió forintot költött  úthálózatának fejlesztésére .

Ünnepélyes szalagátvágás a szentendrei Török Ignác utcában (balról jobbra: Varga Emil por és sármentesítő, Fehérvári Klára a megrendelők képviseletében, Dr. Dietz Ferenc Szentendre Város Polgármestere, és Veres Zoltán Hiteltolmács)

Az átadóünnepség zárásaként alkoholmentes pezsgővel koccintottak a résztvevők. Külön öröm volt látni, hogy az utca apraja-nagyja jelen volt, és mindenki elégedett volt azzal, hogy végre megszabadult a földúttal járó mindennapos kellemetlenségektől.

Amennyiben Te is szeretnéd az utcád érdekeit eredményesen képviselni, olvasd el ezt az oldalt és jelentkezz az útépítés programra itt <<--


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszfaltut.blog.hu/api/trackback/id/tr58739578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borsodi Chevis Dundi · http://www.chevroletmiskolc.hu/blog/ 2008.10.30. 00:09:14

Uri emberek ha találkoznak!

Sok ilyet kívánok még Nektek.


Dundi

Varga Emil · http://aszfaltut.hu 2008.10.30. 09:59:41

Dundi,

köszönöm a jókívánságokat, és hasonló sikereket kívánok Neked az autóiparban!
süti beállítások módosítása